Бачко Ново Село победник у категорији Иновативно село у пројекту Најбоља технолошка иновација 2022.

Влада Републике Србије и Министарство науке, технолошког развоја и иновација организoвали су у децембру 2022. такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији. Овај пројекат пружа шансу свим физичким и правним лицима да квалитет својих, технолошки заснованих пословних идеја и иновација провере и упореде са другима. За учешће на такмичењу 2022. године, било је пријављено 146 тимова, док је укупан број такмичара, у периоду од 2005. до 2022. године, премашио 10.000!

Победник у категорији Иновативно село 2022. године је Бачко Ново Село, смештено на обалама Дунава, у општини Бач. Невладина организација „Дунав БНС“ је осмислила иновацију на тему отварања Rural HUB-a, у чему су им подршку пружили Делта Холдинг, Ерсте банка, МЗ Бачко Ново Село и локално становништво. У тиму су посебно истакнути: Грујо Богојевић, Огњен Пивашевић и Слободанка Емић. Иновативно Бачко Ново Село освојио је новчану награду у износу од 100.000,00 динара.

Представници Бачког Новог Села у студију РТС-а на додели награда за иновативне пројекте
Милица Делић и Лазар Зорановић из НГО „Дунав БНС“ са урученом дипломом

Ова награда придружила се наградама које су претходно добили наша хероина наслеђа Станка Чобан и новинар Бојан Главонић, о чему смо вас обавештавали. Ово је прилика да истакнемо да је у области иновација освојена још једна награда у оквиру спровођења пројекта “BeCULTOUR: Више од културног туризма”. Након три дана интензивних хакатон радионица током међународног такмичења за најбоље иновативно решење у области циркуларног културног туризма, одржаног 9.9.2022. године у Бриселу, пројекат „Bač by Touch“ (ауторски тим: Зорица Суботић, Милан Kончар, Стела Бадивук и Бранка Мандић) освојио је прво место међународне публике која је гласала онлајн. О овом пројекту ћемо вас сигурно још обавештавати.

Извор СКГО

Са великим задовољством можемо констатовати да је 2022. година била изузетно успешна на плану верификације постигнутог! Хвала свима на исказаној посвећености, отворености, креативности и иновативности, као и свима који су подржали награђене пројекте и активности!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *